dot_animation
24.4.2024
13:17

Helt i top med innovation og effektivitet

Det er vigtigt at bibeholde produktionsfaciliteter i Danmark, mener adm. direktør i TIME

Som optakt til lanceringen af den 100 pct. eldrevne liftbil, den nye ”grønne” produktserie, gearede man i 2009 op i udviklingsafdelingen hos TIME og ansatte flere ingeniører. I dag er der seks ingeniører foruden en stab af montører i afdelingen, der udvikler lifte, styringer m.m. for det amerikanske moderselskab, TIME Manufacturing Company i Texas – verdens næststørste producent af billifte med en årlig omsætning på ca. 100 mio. Euro.

- Her i landet er vi helt i top, når det gælder innovation og effektivitet. Danskere er bedre uddannede og mere selvstændige, men samtidig er omkostningerne til produktion 25-45 pct. højere end i andre lande. Vi skal  bibeholde produktionsfaciliteter i Danmark, for det er helt nødvendigt, at udvikling og produktion af prototype og 0-serie bliver hos os og ikke sendes ud til underleverandører, før de er velafprøvet og dokumenteret. Hvis ikke vi kan det, kan vi ikke bibeholde udviklingsafdelingen i Danmark, siger adm. direktør i TIME, Per Cæsar Torp, og tilføjer:

- Når man har med et teknisk produkt at gøre, sker der under udviklingen hele tiden spring mellem det praktiske og det teoretiske. Kun på den måde bliver der balance i tingene. Derfor skal vi gøre alt for at kunne fortsætte med at producere i Danmark.

To divisioner

TIME i Farsø består af to divisioner. TIME International A/S er eksportkontor for den amerikanske fabrik i Europa, Afrika, Mellem- og Fjernøsten. TIME Danmark A/S forhandler de amerikansk producerede Versalifte i Danmark og er et af tre montagesteder i Europa.

December 2011

 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: