dot_animation
19.4.2024
3:2

Udvikling af den biobaserede økonomi

Ny fireårig bevilling til Innovationsnetværket for Biomasse (INBIOM) fra Rådet for Teknologi og Innovation

Rådet for Teknologi og Innovation (RTI) har bevilget støtte til Innovationsnetværket for Biomasse (INBIOM) for endnu en fireårig periode. INBIOM modtager i alt kr. 14 mio. i støtte til at omsætte viden til resultater og herigennem skabe jobs og vækst i de danske biomasserelaterede sektorer. Den statslige støtte skal medfinansieres af bl.a. private og regionale midler, så netværket igangsætter aktiviteter for mere end kr. 40 mio. i de kommende fire år. 

Netværket bliver dermed en af de største platforme for samarbejde mellem vidensinstitutioner og små og mellemstore danske virksomheder i relation til udviklingen af hele den biobaserede økonomi. Bag INBIOM står et konsortium af Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, AgroTech, DTU, FORCE Technology, Københavns Universitet, Teknologisk Institut, Kalundborg Kommune og Agro Business Park, hvor sekretariatet har hjemme.

Intelligent udnyttelse af biomasse

INBIOM skal sikre fortsat udvikling af nye produkter, processer og virksomheder via samarbejdet mellem offentlige vidensinstitutioner og private virksomheder med udgangspunkt i intelligent udnyttelse af biomasse. Netværket er således fortsat en væsentlig aktør i udviklingen af den biobaserede økonomi og forankringen af jobs og vækst i små og mellemstore danske virksomheder inklusiv landbruget. 

- Vi kan nu fortsætte arbejdet med at udvikle nye, innovative løsninger og virksomheder med udgangspunkt i den verdensklasseviden, som findes på de danske universiteter og i de danske virksomheder. Samtidig kan støtten fra RTI bidrage til at udvikle selve netværket til én af Europas stærkeste klynger og herigennem trække endnu mere viden og forhåbentlig EU-midler til de danske virksomheder, siger sekretariatsleder for INBIOM, Jacob Mogensen. 

664 medlemmer

INBIOM har i dag 664 medlemmer, som i fremtiden fortsat skal serviceres med udgangspunkt i vidensspredningsaktiviteter, matchmaking og projektgenerering. INBIOM skal i stigende grad involvere udenlandske interessenter. Et særskilt indsatsområde bliver at sikre danske virksomheder og vidensinstitutioner adgang til de mange midler i regi af det netop vedtagne Horizon 2020-program.

December 2013 

 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: