dot_animation
17.4.2024
0:21

Nye partnere og åbent teknologifokus

Innovationsnetværket RoboCluster forstærker nu yderligere den danske innovationsindsats på området for robotteknologi, automation og industriel IT

FORCE Technology, DAu og DI ITEK styrker fra 2014 Innovationsnetværket RoboClusters indsats for at gøre Danmark til foregangsland for udvikling og innovativ anvendelse af robotteknologi, automation og industriel IT.

Hos DAu (Dansk Automationsselskab) er det særligt foreningens mangeårige fokus på automation og industriel IT, som har fået foreningen til at gå i partnerskab med Innovationsnetværket RoboCluster.

- DAu har med et historisk udgangspunkt i forskning, uddannelse og udvikling altid formidlet viden og erfaring mellem uddannelsesinstitutioner og danske virksomheder.  Via Innovationsnetværket RoboCluster ønsker vi i DAu at tage endnu et skridt i forhold til at sikre denne målsætning – samtidig med at vi tilbyder vores medlemmer en helt unik mulighed for at omsætte strategiske målsætninger og gode ideer til konkrete innovationsprojekter, fortæller Frank Faurholt, der er formand for DAu. 

Øget mulighed for vækst

Også hos rådgivnings- og udviklingsvirksomheden FORCE Technology ser man frem til samarbejdet med de øvrige partnere i Innovationsnetværket RoboCluster.

- Innovation samt produkt- og konceptudvikling er nogle af grundstenene i de services, som vi hos FORCE Technology dagligt yder vores kunder og samarbejdspartnere. Som en del af Innovationsnetværket RoboCluster kan vi nu rykke endnu tættere på det danske robotmiljø samt yderligere styrke vores arbejde omkring bl.a. udvikling af sensorteknologier samt optimering og automatisering af produktionsprocesser, fortæller Jens Roedsted, direktør marked og innovation hos FORCE Technology.

Hos DIRA, der har været partner siden 2009, ser man også gode muligheder i samarbejdet med de nye partnere.

- DIRA har som formål at forbedre danske virksomheders konkurrenceevne gennem anvendelse af robotteknologi og relateret automatisering. For at understøtte dette mål har DIRA allerede i dag en del aktiviteter, der kommer alle danske virksomheder til gode. At udvide samarbejdet med andre aktører gennem RoboCluster vil kun styrke udbredelsen af DIRAs budskaber og dermed styrke danske virksomheder på det globale marked, fortæller bestyrelsesformand i DIRA, Steffen Enemark.

Nyt fokus på teknologiske behov

Bjarke Nielsen, Cluster Manager i Innovationsnetværket RoboCluster, glæder  sig over, at Innovationsnetværket RoboCluster fremover i højere grad drives af teknologiske behov uafhængig af fast branchetilknytning.

- Med de nye partnere er der i samspil med netværkets eksisterende og stærke partnerkreds skabt et unikt innovationsgrundlag af danske virksomheder og vidensinstitutioner inden for robotteknologi, automation og industriel IT. Vi har nu alle muligheder for at sætte yderligere skub i fremtidens danske innovationsindsats inden for robotteknologi, automation og industriel IT, fortæller Bjarke Nielsen.

Danske kompetencer

Innovationsnetværket RoboCluster samler de danske kompetencer inden for forskning, udvikling, design og anvendelse af robot‐ og automationsteknologi omkring nye samarbejder, matchmaking og udviklingsprojekter. Partnere i netværket er i perioden 2014-18: Aalborg Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, DAu, Designskolen Kolding, DI ITEK, DIRA, FORCE Technology, Syddansk Universitet og Teknologisk Institut.

December 2013

  Innovationsnetværket RoboCluster samler de danske kompetencer inden for forskning, udvikling, design og anvendelse af bl.a. robotteknologi. 

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: