dot_animation
29.3.2024
6:52

Rammeaftale for 
de næste fem år

KH Microflex A/S forventer at skulle levere omkring 60 stk. af ny maskine, en såkaldt ”FAST round processor”, der arbejder med rund kliché i stedet for flad

Aftalen, KH Microflex A/S har indgået med DuPont, er en rammeaftale, som forventes at betyde leverance af omkring 60 maskiner, såkaldte ”Fast round processorer”, til den amerikanske koncern. Måske flere, måske færre – det afhænger af, hvor godt amerikanerne lykkes med at sælge deres nye rundsleeves (klichéer) til kunder over hele verden henover de næste fem år. Rundsleeves skal erstatte de polymerplader, som hidtil er blevet brugt i forbindelse med trykprocesser.  

Maskinen er revolutionerende derved, at den arbejder med en rund trykform i stedet for en flad. Med den fjerner man den menneskelige faktor og risiko for at begå fejl under monteringen, og man sparer en masse tid.

- Vi har udviklet en maskine, der sammen med tre andre maskiner kan forberede og klargøre råsleeven til tryk. Det sker uden brug af opløsningsmidler. Maskinen arbejder med varme i stedet for opløsningsmidler, og det betyder, at der ikke kræves tørretid, hvilket giver en tidsbesparelse på omkring fire-fem timer ved trykning af en emballage i otte farver, fortæller projektleder Marianne Andersen, KH Microflex A/S. 

Udvidelse af kapaciteten

Mængden, der skal produceres og leveres til DuPont, kræver en udvidelse af produktionskapaciteten hos KH Microflex A/S, og direktør Søren Jørgensen overvejer i øjeblikket forskellige muligheder.

- Èn mulighed er at bygge til og ansætte flere medarbejdere her i Ringe. En anden at lægge endnu mere produktion ud af huset, evt. i Slovakiet. I dag fordeler det sig med ca. 80 pct. egenproduktion og ca. 20 pct. produktion hos underleverandører, siger han.

Også DuPont har udvidelsesplaner og vil investere i en ny fabrik i Tyskland, der skal fremstille rundsleeves.

En blåstempling

At ordren er en blåstempling af KH Microflex A/S, er Søren Jørgensen ikke i tvivl om.

- Når man kan levere maskiner til DuPont, kan man levere til alle, fastslår han.

December 2011

 

KH_Microflex17.JPG 1474x
Sammen med tre andre maskiner kan den nye "Fast round processor" fra KH Microflex A/S forberede og klargøre de såkaldte rundsleeved fra DuPont til tryk (den sorte er en ikke klargjort råsleeve).

Støt MagasinetInnovation.dk med en donation - klik her.

Læs også: