dot_animation
19.4.2024
2:21
Søg på brancher
facebook

Pal-cut-m.-streg.jpg 618

Automatisk palletering i minus 20 grader

Pilotprojekt hos Premier Is har ført til, at palletering af frostvarer nu foregår helt automatisk og giver store besparelser

Installationen af et nyt robotbaseret og automatisk palleteringsanlæg i frostrummet har medført et bedre arbejdsmiljø, reduktion af bemandingen med fem helårsstillinger og et mindre forbrug af emballagematerialer hos Premier Is. Samlet set betyder besparelserne en tilbagebetalingstid på anlægget på kun 17 måneder.

I alt 25.000 paller bliver pakket og sendt fra virksomheden hvert år, men de mange varianter og store sæsonudsving stiller store krav til fleksibiliteten. Palleteringen foregår i minus 20 grader Celsius, så ”frysekæden” kan holdes intakt. Det er et barskt miljø at arbejde i for både anlæggets robot og arkdispenser.

PAL-Cut A/S – et søsterselskab under Dansk Mink Papir A/S *), som udvikler og producerer emballageløsninger til industrien bestående af fuldautomatiske arkdispensere til pakkelinjer og papir- og kartonvarer – har leveret  arkdispenser og antiskrid-papir til anlægget.

For at få anlægget til at fungere i minus 20 grader, er robotarmen blevet modificeret med blandt andet en varmekappe, PAL-Cut arkdispenseren er blevet udstyret med blandt andet motorvarme, andre smøremidler, aktiveringsrutiner osv.

Øget kapacitet

Den færdigproducerede og emballerede is føres på bånd ind i frostrummet, hvor kasserne med is tidligere blev stablet manuelt på paller med mellemlægsark mellem hvert lag. Nu løfter en pakkerobot kasserne af båndet og placerer dem på en palle. Pakkerobotten er 100% integreret med den automatiske PAL-Cut dispenser. Herfra samler den et mellemlægsark op og placerer det på pallen. Der er to parallelle palleteringslinjer, som hver fødes af to produktionslinjer. Hver linje kan palletere op til 30 kasser is i minuttet. Det svarer til 8-10 paller per time per linje – og betyder en forøgelse af palleteringskapaciteten med 20-50 pct.

PAL-Cut arkdispenseren fremfører kun ét mellemlægsark af gangen, hvorfor risikoen for at robotarmen taber et stykke papir er minimal. Det sikrer en palleopbygning uden stop. Desuden kræver løsningen langt mindre håndtering, fordi papirrullen indeholder 3.000 meter, hvilket svarer til cirka en uges forbrug. Tidligere skulle der køres paller med mellemlægsark ind flere gange om dagen.
 

Miljøgevinster

Antim65, som mellemlægsarket fra PAL-Cut A/S hedder, har en særlig belægning, der er med til give en særdeles stabil palleopbygning. Desuden er  papirtykkelsen mindre, 150 gram mod tidligere 220 gram, hvilket både giver en kontant besparelse og en miljøgevinst i form af mindre papirforbrug.

Også arbejdsmiljøet har vundet med det nye palleteringsanlæg. Tidligere arbejdede fire mand i 30 minutter af gangen i frostrummet. De blev så afløst af fire andre, der ligeledes arbejdede i 30 minutter. Det skyldes, at arbejdsmiljøreglerne kun tillader fire timers dagligt arbejde i minus 20 grader.

*) Andre artikler om Dansk Mink Papir A/S - søg på brancher: Pelsbranchen.


Januar 2012

 

Et nyt robotbaseret og automatisk palleteringsanlæg i frostrummet har medført et bedre arbejdsmiljø, reduktion af bemandingen og et mindre forbrug af emballagematerialer hos Premier Is.