dot_animation
18.4.2024
20:22
Søg på brancher
facebook

Styr på emballagen

Innovationsnetværket FoodNetwork har startet det uformelle netværk PAKNET for små og mellemstore fødevareproducenter 

Emballagen er en vigtig del af produktet, som der stilles stadig større krav til. Derfor er det en fordel at kunne dele sine erfaringer og problemstillinger med andre emballageansvarlige og få ny viden fra eksperter.

Innovationsnetværket FoodNetwork har startet det uformelle netværk PAKNET. Her kan små og mellemstore fødevareproducenter holde sig opdateret inden for emballageteknologi og –design på en nem måde og dele deres erfaringer med kolleger i andre fødevarevirksomheder.  

Fødevareproducenter skal forholde sig til mange forskellige parametre, når det handler om emballage: Den skal beskytte produktet og sikre holdbarheden, så derfor skal man vælge materiale og lukkemetode med omhu. Emballagen skal præsentere produktet og motivere kunden til køb, så udformning og design er vigtigt. Der stilles krav til virksomhederne om bæredygtighed og reduktion af materialeforbrug. Forbrugerne ønsker brugervenlige emballager, der er lette at åbne og lukke igen. Detailhandelen stiller krav om håndteringsvenlige emballager og standardiserede mål. Og lovgivning og dokumentationskrav fylder mere og mere i den emballageansvarliges hverdag.

PAKNET kommer hele spektret rundt

Så der er emner nok at tage fat på for de emballageansvarlige. Og det er netop ambitionen med PAKNET – afhængigt af deltagernes ønsker kommer netværket hele spektret rundt og arbejder med deltagernes egne udfordringer gennem konkrete eksempler og ekspertoplæg. 

PAKNET holdt sit første møde i maj 2012, hvor der var fokus på brugervenlig emballage. Deltagerne blev bl.a. præsenteret for den nye guideline til design af brugervenlig emballage, som Teknologisk Institut har udviklet i samarbejde med Arkitektskolen i Aarhus. Der bliver holdt yderligere to møder i år – den 29. august og den 13. november.

Møderne i PAKNET vil typisk være bygget op om et ekspertindlæg efterfulgt af workshop og erfaringsudveksling mellem netværksdeltagerne. Deltagerne beslutter selv, hvilke emner der skal tages op på møderne, og da netværket er landsdækkende, bliver møderne holdt forskellige steder i landet.

Juni 2012

  Emballagen er en vigtig del af produktet, som der stilles stadig større krav til.