dot_animation
16.4.2024
10:3
Søg på brancher
facebook

Nyt eksklusivt solcelleanlæg, der også gør noget for arkitekturen

Design Line er sorte rammeløse anlæg og nærmest ”svæver” over husets tag

Der installeres i øjeblikket omkring 100 solcelleanlæg om dagen i Danmark. Det er en markant vækst i forhold til forrige år, men set i forhold til Danmarks samlede elforbrug udgør solenergi stadig kun en forsvindende lille del. Der er, også set i forhold til udlandet, et stort uudnyttet potentiale for solenergi i Danmark, hvor fokus hidtil har været på økonomi, effekt og miljørigtighed.

Danmark er kendt for eksklusivt design, spændende arkitektur og høj kvalitet. Disse traditioner har den førende producent af solcellepaneler i Danmark, Gaia Solar A/S, taget til sig og udviklet en serie af eksklusive solcelleanlæg til den kræsne forbruger.

”Lækre at se på”

- Vi har arbejdet passioneret for udbredelsen af solcelleteknologien siden 1996, en udvikling som for alvor har taget fart de seneste år. Men det er vores erfaring, at flere har afholdt sig fra at foretage investeringen, da de første generationer af anlæg godt kunne fremstå en smule klodsede. Derfor har vi udnyttet vores store erfaring fra erhvervsmarkedet for bygningsintegrerede solceller og udviklet en ny serie af sorte rammeløse anlæg, der ikke kun er gode for miljøet, men også lækre at se på, udtaler administrerende direktør Michael Stadi.

Gaia Solar A/S har både set på, hvordan man kunne forfine selve panelernes udformning og på montagesystemet. Resultatet er Design Line, der nærmest ”svæver” over husets tag. Design Line-anlæg opbygges af kvadratiske paneler, der gør det muligt for den enkelte at designe et unikt solcelleanlæg, som passer præcist til vedkommendes hus.

- Det er vores håb at vi med dette nye produkt, i kombination med generelt faldende priser på solcellepaneler og en god afregningsmodel for private købere, kan være med til for alvor at øge udbredelsen af solcelleanlæg på privatboliger, tilføjer Michael Stadi.

Maj 2012

 

Design Line – sorte rammeløse solcelle-anlæg.