dot_animation
20.4.2024
6:8
Søg på brancher
facebook

Solcellepaneler integreres
i standard facadesystem

Samarbejde på tværs af to brancher resulterer i nyskabende facadeløsning, der gør det enkelt, at integrere solcellepaneler i bygningsfacader

Den danske solcelleproducent Gaia Solar har i samarbejde med facadeproducenten Ivarsson udviklet en ny facadeløsning, der gør det nemt at integrere solcellepaneler i standard bygningsfacader. Løsningen tager udgangspunkt i Ivarssons ALWI-facadesystem med EQUITONE facadeplade, der nu kan monteres med solcellepaneler. Den nye løsning vil forenkle projekteringen og monteringen af bygningsintegrerede solcelleanlæg og gør det nemt at bygge æstetisk og miljørigtigt på samme tid.

Gaia Solar, der står bag flere projekter med skræddersyede bygningsintegrerede solcelleløsninger, har oplevet et ønske fra deres kunder for mere standardiserede løsninger. Samtidig har Ivarsson oplevet en efterspørgsel på at kunne integrere solceller i deres facader. Ved at forene Ivarssons ekspertise indenfor facader med Gaia Solars mangeårige erfaring med solceller er det lykkedes at skabe et standard solcelle/facadeprodukt.

Findes i flere farver

Både solcellepaneler og facadeelementer findes i flere farver, og løsningen giver derfor arkitekter en unik mulighed for at lege med farver og kontraster i designet af bygninger. Panelerne monteres med indfarvede beslag, og kabelføringen er skjult i facadeelementerne, således at facaden fremstår som en ensartet flade.

- Den ny løsning imødekommer markedets krav om standardiserede integrationsløsninger til solcellepaneler og gør det let at vælge en facadeløsning med solceller, udtaler Anders Sørensen, Udviklingschef Gaia Solar.

Projekteringen af projekter, hvor solcellefacaden vælges, vil blive håndteret i et samarbejde mellem Ivarsson og Gaia Solar, hvilket sikrer, at der ikke opstår uventede komplikationer undervejs i udførelsen. På den måde sikres kunden den højeste ekspertise gennem hele forløbet.

Oktober 2013

  Ny facadeløsning gør det nemt at integrere solcellepaneler i standard bygningsfacader.