dot_animation
29.3.2024
0:10
Søg på brancher
facebook

Samarbejde med medicinalgigant

Gupra ApS indleder samarbejde med Sanofi om opdagelse og udvikling af nye peptid-baserede lægemidler

En bevilling fra Højteknologifonden har været med til at bane vejen for et samarbejde mellem den danske biotekvirksomhed Gubra ApS og Sanofi – en stor international pharmavirksomhed. Det nye samarbejde bygger oven på et igangværende Højteknologifondsprojekt mellem Gubra ApS, Gentofte Hospital og Københavns Universitet og kan sikre parterne yderligere forskningsmidler.

I september 2012 indledtes projektet, der skal finde ud af, hvorfor en fedmeoperation i nogle tilfælde kan få type 2-diabetes til at forsvinde på få dage. Projektet sigter mod at opdage nye tarmhormoner, der kan udvikles til lægemidler til behandling af diabetes og fedme.

Nye targets og nye lægemidler

- Det nye samarbejde starter en udvikling af nye targets og nye lægemidler, og vi er hos Gubra meget glade for, at Sanofi har kunnet se den synergi og det potentiale, der ligger i vores allerede etablerede samarbejde med Gentofte Hospital og Københavns Universitet, siger Niels Vrang, CEO hos Gubra.

I henhold til aftalen vil Sanofi yde ekstra forskningsmidler til Gubra i løbet af samarbejdet. Hvis specifikke udviklingsmæssige, regulatoriske og kommercielle milepæle bliver nået, vil det udløse yderligere midler til Gubra og deres forskningspartnere, såvel som royalties på det globale salg af produktet.

September 2013