dot_animation
19.4.2024
18:11
Søg på brancher
facebook

International robotkonference til Danmark

RoboBusiness Europe kommer til Danmark i 2014 og 2016 og vil tiltrække førende eksperter og mange robotinteresserede fra hele Europa

Konferencen blev afholdt for første gang i Genova, Italien. Den korte historie til trods ligger der et stort potentiale i at trække konferencen til Danmark. Førende eksperter inden for robotteknologi vil nemlig under konferencen løfte sløret for den nyeste udvikling i branchen, og konferencen er derfor fyldt med muligheder for det danske erhvervsliv.

Det skriver innovationsnetværket RoboCluster i sit nyhedsbrev.

Konferencens fokus vil ligge på slutbrugerne af robotteknologi, det vil sige hospitaler, skoler, plejecentre, produktionsvirksomheder, landbrug, olie- og gas, offshore, IT-firmaer med videre. Hermed vil slutbrugere, udviklere og forretningsfolk inden for disse områder få mulighed for at mødes og berige hinandens arbejde, skabe personlige netværk og sammen sætte yderligere gang i innovationen.

Kendetegnet ved at gå forrest

Claus Risager, der er direktør og partner i virksomheden Blue Ocean Robotics, har været drivkraften bag tiltrækningen af RoboBusiness Europe.

- Danske slutbrugere som eksempelvis vores kommuner, vores hospitaler og vores produktionsvirksomheder er kendetegnet ved at gå forrest, når det gælder om at tage nye teknologier i brug. Og det danske innovationssystem og -tradition gør Danmark til et oplagt sted at udvikle og teste nye teknologier. Derfor er det afgørende vigtigt, at vi i Danmark nu har sat os på den europæiske position, hvor vi sætter slutbrugerne i centrum omkring anvendelsen af robotter. Det giver danske virksomheder et forspring frem for deres konkurrenter, på samme måde som danske virksomheder var først og hurtigst til at udnytte potentialerne i IT og kommunikationsteknologi, udtaler han.

RoboBusiness Europe er den europæiske udgave af RoboBusiness Leadership Summit, der gennem de sidste 10 år er blevet afholdt i USA. Claus Risager besidder en plads i Advisory Committee og har deltaget i konferencen siden 2003, hvilket har fået ham til at erkende det store potentiale i at få den europæiske udgave til Danmark.

September 2013