dot_animation
28.3.2024
10:50
Søg på brancher
facebook

10 mio. kr. til innovation
og iværksætteri
på energiområdet

Der er stort vækstpotentiale og gode eksportmuligheder på markedet for energibesparende løsninger og produkter, siger projektleder fra Udvikling Fyn

Den nationale energiklynge, Lean Energy Cluster, har fået tilsagn om støtte på 10 mio. kr. fra Syddansk Vækstforum. Udvikling Fyn er partner i klyngen, og pengene skal bruges til det fortsatte arbejde med at styrke virksomheders udvikling af energibesparende produkter og løsninger og dermed øge deres konkurrenceevne på det globale marked.

- Bevillingen giver os mulighed for at udvide Lean Energy Cluster med endnu flere virksomheder og samarbejdspartnere. Der er stort vækstpotentiale og gode eksportmuligheder på markedet for energibesparende løsninger og produkter, og vi vil gøre en målrettet indsats for at styrke de fynske virksomheders deltagelse i klyngesamarbejdet, siger projektleder, Susanne Backer, Udvikling Fyn.

Lean Energy Cluster arbejder for at fremme innovation og udvikling af energibesparende produkter og løsninger. Det sker ved at skabe et stærkt udviklingsmiljø, hvor virksomheder, forskere og uddannelsesinstitutioner bringes sammen om at udvikle, teste og kommercialisere nye og energibesparende produkter.

Flere tilbud til virksomhederne

Pengene skal bl.a. bruges til flere netværksarrangementer inden for helt specialiserede områder. Her får virksomheder mulighed for at mødes og danne forpligtende samarbejder, hvor de kan arbejde videre med ideer eller konkrete energibesparende produkter. 

Lean Energy Cluster er også undervejs med et nyt iværksætter-koncept, som skal understøtte nye, ambitiøse virksomheder inden for energiområdet. Eftersom vækst- og eksportpotentialet på sigt er stort inden for netop energieffektive produkter og løsninger, er det vigtigt at hjælpe de iværksættere på vej, der ønsker at etablere sig i regionen.  

- Det er præcis det, vi vil, med vores strategi i Syddansk Vækstforum: Fokusere på og give yderligere styrke til de områder, hvor vi står stærkt. Ved at skabe regionale vækstlokomotiver inden for energibranchen, velfærdsteknologi og oplevelsesøkonomi, skaber vi rammerne for yderligere vækst i regionen, siger Carl Holst, formand for Syddansk Vækstforum.

Iværksætteri-indsatsen skal bl.a. bygge videre på Udvikling Fyns gode resultater inden for iværksætteri og danne bro til det såkaldte ”Transformer”-projekt for mikrovirksomheder, som Svendborg Kommune er en del af.

Juli 2013