dot_animation
28.3.2024
20:46
Søg på brancher
facebook

Nye downlights med lavere
varmeudvikling og lettere montage

Siden etableringen for 25 år siden har Flash Light A/S i Karlslunde været med i udviklingen af belysningsarmaturer med stort fokus på kvalitet og sikkerhed

Det har aktuelt resulteret i to lave downlights for fleksibel montering, DL-2013 med valgfri skrue- eller fjedermontering, og DL-880 med fjedermontering.

Der er ikke gået på kompromis med kvaliteten af armaturerne, og der er kræset for detaljerne. Et af kravene til armaturerne har blandt andet været, at den hvide frontring, ligesom andre downlights i Flash Lights sortiment, er RAL 9010. Men noget af det vigtigste er, at de to nye downlights udmærker sig ved at være konstrueret, så de afgiver mindst mulig varme og samtidig overholder sikkerhedskravene.

- En af udfordringerne med mange af de gængse produkter på markedet er varmeudviklingen. På grund af den specialudviklede konstruktion, og ved at anvende max. 7 W LED i DL-2013 og max. 18 W halogen i DL-880, har vi fået begrænset varmeudviklingen markant, fortæller Flash Lights adm. direktør Mette Nielsen.

Indbygningshøjden reduceret

Med den nye konstruktion er det endvidere lykkedes Flash Lights  produktudviklere at reducere indbygningshøjden uden, at varmeudviklingen bliver for høj, ligesom frontringens montering giver mulighed for at fastgøre monteringsdåsen på en måde, der sikrer, at armaturet kan kippe i den ønskede retning.

Monteringsdåsen er ligeledes fastgjort på armaturet, så den kan drejes 360 grader, hvilket er af stor betydning mange steder, hvor spær eller andet blokerer for montagen.

- En forbedret monteringsboks, der er godkendt både til fastinstallation og videresløjfning letter montagen for installatøren. Lofter og fastgørelsesmuligheder er jo forskellige, og fjedersystemet eller skruefjederen med ”fod” er placeret, således at det nu er lettere for installatøren at montere produktet, så det passer til forholdene på stedet og til forskellige loftmaterialer og lofttykkelser på helt op til 55 mm. Herudover sikrer konstruktionen, at downlighten ikke perforerer gipspladen, og endelig kan produkterne monteres direkte i isoleringen, understreger Mette Nielsen, der endvidere oplyser, at man både til DL-2013 og DL-880 kan tilkøbe en membran til brydning af dampspærre.

Lavenergi belysningsløsninger

Flash Light A/S producerer klima- og energivenlige lavenergi belysningsløsninger til private hjem, offentlige og private virksomheder og detailhandelen. Produkterne produceres både i udlandet og i Danmark – og distribueres overvejende gennem grossister. 15 pct. af virksomhedens produktion eksporteres.

Juni 2013
  Nye downlights i ny konstruktion.