dot_animation
19.4.2024
0:31
Søg på brancher
facebook

Et godt år for Agro Business Park A/S

Innovation og iværksætteri har været i højsædet i Agro Business Park A/S, der kan se tilbage på et år med en vækst på 25 pct.

2012 har på mange måder været et godt år for Agro Business Park A/S. Det er gået godt med udlejningen af lokaler, flere af iværksættervirksomhederne i huset vækster, og der er kommet fire nye lejere til. En af de nye lejere i huset er maskinkoncernen Kongskilde Industries, som har valgt at placere deres nye udviklingsenhed i Agro Business Park for at komme tættere på forskningen og blive en del af det innovative miljø.

Agro Business Parks vækst i 2012 skyldes bl.a. også en stigning i projektaktiviteterne, hvor der de seneste år er kommet stor fokus på innovation og iværksætteri. Dette ses også i mange forskningsprogrammer, hvor man politisk vil sikre sig, at ny viden i højere grad kan omsættes til jobs og vækst.

Synliggørelse af innovation

En af Agro Business Parks mange aktiviteter for at sætte fokus på iværksætteri var deltagelsen på Agromek. Sammen med AU Foulum var Agro Business Park tilstede på en fællesstand, hvor der under overskriften ”Viden – Innovation - Vækst" blev sat fokus på samarbejdet mellem Agro Business Park og AU Foulum i forhold til at hjælpe virksomheder og iværksættere med at komme hurtigere fra idé til faktura.

To af Agro Business Parks virksomheder, Animal Care og Wildlife Communication Technologies, var medudstillere på fællesstanden, og begge modtog en trestjernet Europanyhed på Agromek. Wildlife Communication Technologies modtog desuden Agromek-prisen i kategorien ”Markbrug” – kun et halvt år efter, at virksomheden modtog innovationsprisen for Agro Business Parks innovationskonkurrence 2011.

I forbindelse med Agro Business Parks årlige innovationskonkurrence er flere succesfulde, videnstunge virksomheder blevet etableret og har skabt succes i Agro Business Park. Som et led i at skabe flere innovative iværksættervirksomheder er den niende udgave af innovationskonkurrencen netop skudt i gang, og vinderne kåres til efteråret.

Nye medlemmer i bestyrelsen

Jan Mousing, direktør i Landbrug & Fødevarer og adm. direktør i Videncentret for Landbrug, blev valgt som ny formand i stedet for Leif Nielsen, medlems- og kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer, der har valgt at træde ud af bestyrelsen, hvor han har siddet siden 2006. Leif Nielsen fortsætter dog som formand i Agro Business Innovation A/S.

Også Ejnar Schultz, Videncentret for Landbrug, og Ole Qvist, Falck A/S, træder ud af bestyrelsen og afløses af Søren Porsbjerg, landbrugschef i Nordea, og Ole Green, strategisk udviklingschef i Kongskilde Industries A/S.

Maj 2013

  Lars Visbech Sørensen, direktør i Agro Business Park A/S.