dot_animation
28.3.2024
16:1
Søg på brancher
facebook

Årets InnovationSTORM

Rådet for Teknologi og Innovation vil sætte fokus på danske innovationer og præmierer fem særligt gode innovationer

Regeringen vil fremme innovationen i Danmark for at finde løsninger på vores store samfundsmæssige udfordringer og for at skabe nye forretningsområder, der øger Danmarks vækst, jobskabelse og internationale konkurrenceevne.

Rådet for Teknologi og Innovation har på vegne af Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser gennem en årrække ydet tilskud til private virksomheder, der ønsker at vækste gennem innovation, forskning og udvikling.

For at sætte fokus på det og fejre de danske innovationer har Rådet for Teknologi og Innovation valgt at uddele fire præmier á 100.000 kr. og en præmie á 200.000 kr. til særligt gode innovationer i Danmark.

Hvad er innovation?

Innovation er ikke én ting, men kan være både en revolutionerende nyhed eller en lille forbedring med store konsekvenser. En innovation kan være alt fra det nyudviklede produkt eller system til den forbedrede service, ydelse, proces eller teknologi.

Overordnet forstås innovation som en udvikling, der er baseret på ny viden og/eller teknologi eller på nye måder at anvende eksisterende viden på. Helt konkret kan en innovation være: Indførelsen af et nyt eller særligt forbedret produkt, en særlig service, markedsføringsmetode eller en organisatorisk forandring. Resultatet af aktiviteter rettet mod en forbedring af virksomhedens produkter, processer, salg og marketing eller organisation.

Ansøgningsprocessen

Alle virksomheder kan deltage i fejringen af de danske innovationer, og det er muligt at deltage med én innovation per virksomhed. Virksomheder inden for alle brancher og i alle størrelser kan byde ind med de særlige innovationer, de har udviklet. Dog skal lanceringen være sket efter den 1. januar 2010.

Uddeling af Årets InnovationSTORM

Fejringen af Danmarks innovationer og uddelingen af de mange præmier foregår ved et arrangement i Grev Moltkes Palæ i København den 25. september 2013. Minister Morten Østergaard vil uddele innovationspræmierne.

Maj 2013