dot_animation
25.4.2024
6:33
Søg på brancher
facebook

Indtager det nordamerikanske marked

BLIP Systems har indgået et strategisk partnerskab med canadisk virksomhed om salg af BlipTrack™ trafikløsningen

BLIP Systems, en privatejet trådløs teknologi-virksomhed med hovedsæde i Vodskov nær Aalborg, og G4 Apps Inc., der er ledende indenfor trafikstyringssoftware og trafiksystemer i Canada, har indledt et strategisk partnerskab om levering af Vodskov-virksomhedens BlipTrack™ trafikløsning til det nordamerikanske marked. En trafikløsning, der i første omgang var beregnet til kømålinger i lufthavne, men nu er udvidet til at omfatte trafik- og kø-analyse i trafikken, på togstationer, i indre byer m.v.

Med gennemprøvede teknologier som Bluetooth og Wi-Fi sporing er udgifterne til indsamling af detaljerede trafikdata som rejsetider, hastigheder, kømåling m.v. faldet væsentligt i forhold til traditionelle måleteknologier, og det nye partnerskab vil give de nordamerikanske vejmyndigheder et omkostningsbevidst og innovativt nyt våben til at forbedre de trængte vejnet.

Sensorer langs vejene

Løsningen fungerer ved, at man placerer BlipTrack™-sensorer langs større veje. Disse indsamler de anonyme identifikationskoder fra Bluetooth og Wi-Fi-enheder i forbigående køretøjer. De indsamlede data  krypteres, hvilket sikrer, at identifikationskoderne ikke kan spores til en person eller køretøj, og overføres til en dataserver, hvor hastighed og rejsetid beregnes for hvert vejsegment. Det gør det muligt at optimere trafikken mere effektivt. Data analyseres også over længere perioder til brug ved signaloptimering og vejplanlægning.

Problemer med trafikpropper

- Mange nordamerikanske kommuner har problemer med trafikpropper, der udhuler økonomien, tapper produktiviteten fra borgere og virksomheder, og bidrager betydeligt til udledningen af drivhusgasser. De søger effektive løsninger i trafikstyring, men med et stramt budget, har de ikke råd til traditionelle løsninger, udtaler Bob Burrows, adm. direktør iG4 Apps.

BlipTrack ™ trafikløsningen er etableret i flere store internationale lufthavne og kommuner rundt om i verden, oplyser adm. direktør Peter Knudsen fra Blip systems, der er grundlagt i august 2003 som et MBO af Bluetooth aktiviteterne i Ericsson Danmark. Virksomheden udnytter de nye forbindelsesmuligheder i mobiltelefoner, såsom Bluetooth og Wi-Fi, til at levere nærhedstjenester til brugerne.

Marts 2013

  Et kig ind i en BlipTrack boks.