dot_animation
18.4.2024
10:22
Søg på brancher
facebook

Hver tredje ny iværksætter er kvinde

Andelen af kvindelige iværksættere de seneste år er stigende, viser nye tal fra Erhvervsstyrelsen

Der er fortsat langt til ligestilling inden for iværksætteri, men tendensen er tydelig: Hvor iværksætteri tidligere var stærkt mandsdomineret, er andelen af kvinder, der ønsker at skifte lønmodtagertilværelsen ud med et liv som selvstændig, stigende. Det viser helt nye tal fra det årlige iværksætterindeks. Ikke alene er antallet af kvinder, der ønsker at være herre i ejet hus steget med 18 pct. på 10 år. Nu er også hver tredje iværksætter, der får et cvr-nummer, kvinde.

Vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, Anders Hoffmann, siger:

- Vores hidtidige opfattelse af, at kvinder i forbindelse med lavkonjunktur er mere tilbageholdende med at starte virksomhed end mænd, skal op til revision. I hvert fald kan vi se, at andelen af kvindelige iværksættere de seneste år er stigende.

Næste generation af iværksættere

Kigger man på næste generation af iværksættere, bekræftes den positive udvikling. På de lange videregående uddannelser udgør kvinder i dag over 40 procent af deltagerne på kurser, der handler om at starte egen virksomhed.

RUC udmærker sig som det sted, hvor der er flest kvindelige deltagere på kurser for iværksættere. Cirka 55 pct. af de studerende er kvinder på disse kurser. På IT-Universitetet, der kun har 30 pct. kvindelige studerende, er det bemærkelsesværdigt, at over 40 pct. af deltagerne på iværksætterkurserne er kvinder.

November 2012