dot_animation
25.4.2024
12:44
Søg på brancher
facebook

Dyrlæge-app til danske kæledyrsejere

”MyPetVet” gør det nemt at finde svar på, hvordan man selv kan hjælpe et sygt dyr, eller om der skal søges dyrlæge

Med denne gratis app - "MyPetVet" - har alle danske kæledyrsejere vejledning fra en dyrlæge lige ved hånden døgnet rundt. Hvis hunden pludselig halter søndag eftermiddag, katten kaster op, eller man lige skal have tjekket, hvordan fuglens klør skal klippes, så er der råd og vejledning i app'ens sygdomsregister.

Ved hjælp af en symptom-menu er det nemt at finde svar på, hvordan man selv kan hjælpe dyret her og nu, og om det er nødvendigt at søge dyrlæge med det samme. Hvis situationen kræver en dyrlæge, får man vist et kort over de nærmeste og har med få klik adgang til kontaktoplysningerne samt rutevejledning hen til den dyrlæge, man vælger – bekvemt, hvis man f.eks. er på ferie. 

Også hjælp til nødstedte dyr i naturen

Den avancerede og brugervenlige app henvender sig til kæledyrsejere med hunde, katte, fugle, kaniner og gnavere. Men også dyrene i naturen har fordel af app’en. De har nemlig deres helt eget menupunkt med en alarm-knap med direkte opkald til Dyrenes Beskyttelse. Det kan være nyttigt, hvis uheldet er ude, og man f.eks. rammer et rådyr på en mørk landevej. Samtidig sikrer app'ens GPS-funktion, at man med det samme har den nærmeste adresse lige ved hånden, så man straks kan oplyse den, når man ringer, og der kan komme hurtig hjælp til det sårede dyr.

Derudover rummer MyPetVet masser af andre nyttige oplysninger. Der er basisviden om hver enkelt dyreart, og på app’ens nyhedsside bliver man løbende opdateret med viden, information og gode tilbud til kæledyrene.

Del dyrets journal på Facebook

Endelig er det muligt at oprette en journal på sit kæledyr – en helt ny feature, hvor dyreejerne kan samle alle fakta omkring deres kæledyr. Her kan man f.eks. have navn og id-nr. på dyret, oplysninger om foderet, en vægtgraf, så man kan holde øje med dyrets vægt osv. Hvis dyret er sygt, kan dette skrives ind sammen med medicindoseringen, og man kan indsætte et billede af f.eks. et sårområde, en halthed m.v. Det er også muligt at føre dagbog over kæledyret, hvor man kan lægge billeder ind – og det hele kan deles på Facebook. Journalen fungerer dog kun for iPhone-brugere lige p.t., men den kommer også til Android inden længe.

MyPetVet er udviklet i et samarbejde mellem Dyrlægehuset i Odense og appFactory.

Oktober 2012

  pmes-64060-Hjaelp.jpg - Højre billede 641x960