dot_animation
18.4.2024
8:9
Søg på brancher
facebook

Ny generation af
lithium-ion batterier
med stor kapacitet

Den nye kompakte batteriserie tillader en spidsbelastning på op til 250 A i ti minutter og 100 A kontinuerligt 

Clayton Power i Odense har netop lanceret en ny serie af kompakte lithium-ion batterier med en kapacitet på 100 Ah. Batterierne er i 12 V og 24 V versioner, og som noget nyt kan op til 20 batterier parallelforbindes til en batteripakke på i alt 2.000 Ah. Dermed opnås effektiv strømforsyning med stor ydeevne i kompakt form.

- Kemien i de nye lithium-ion batterier kombineret med det indbyggede Battery Management System tillader en spidsbelastning på op til 250 A i ti minutter og 100 A kontinuerligt, forklarer Janick Lauenborg, Business Manager hos Clayton Power. Han tilføjer: 

- En batteripakke med 10 lithium-batterier kan dermed afgive op til 2.500 A i 10 minutter og 1.000 A kontinuerligt. Det giver en ydeevne, som traditionel blyteknologi ikke kan matche. 

Lav vægt og hurtig opladning 

Lav vægt, hurtig opladning og en levetid på op til 3.000 cyklusser er blandt fordelene ved lithium-teknologi. Derfor er de nye kompakte lithium-batterier særligt egnede til mobile strømsystemer.

- Mange af vores kunder har brug for at udstyre eksempelvis specialkøretøjer med strømkrævende udstyr. Med konventionelle strømsystemer baseret på blybatterier ryger den samlede nyttelast let over 3.500 kg. Vores nye 100 Ah lithium-batterier fås i en 12 V udgave på 19 kg og en 24 V udgave på 36 kg. Det gør det muligt at reducere totalvægten med flere hundrede kilo med en lithium-batteripakke, siger Janick Lauenberg. 

Højere energieffektivitet

Samtidig opnås en højere energieffektivitet med lithium-teknologi. Hvor blybatteriers levetid forringes ved afladning over 50 pct., tåler lithium-batterier op til 80 pct. afladning uden at tage skade. Det betyder mere energi til effektivt forbrug og længere operationstid mellem opladninger, som kan klares på under en time.

Batterierne kan tilsluttes en kombineret G3 Inverter/Charger, som gør det muligt at oplade både fra el-nettet og via generatoren under kørsel. Inverteren/Chargeren gør det desuden muligt at anvende 230 V/50 Hz til udstyr samtidig med 12 eller 24 volt i eksempelvis varevogne, både og UPS-systemer.

Oktober 2012

  Som noget nyt kan op til 20 batterier  parallel-forbindes til en batteri-pakke på i alt 2.000 Ah.