dot_animation
28.3.2024
23:7
Søg på brancher
facebook

Fra luftig idé til
flyveklar forretning

Fem projektvindere får hjælp til opstart af social virksomhed

Projektet ”Fellowship for social og bæredygtig innovation” tilbyder rådgivning og kontorplads til fem konkrete bud på sociale, innovative velfærdsløsninger med stort samfundspotentiale. Bag Fellowship står Foreningen for Social Innovation og The Hub Copenhagen.

Hver af de fem projektvindere får et individuelt rådgivningsforløb på fem måneder og en kontorplads på The Hub Copenhagen, der er et internationalt kontorfællesskab af sociale iværksættere.

- Vi ser ofte, at socialt innovative idéer har svært ved at blive ført ud i livet og blive bæredygtige forretningsmodeller, fordi idérigdom ikke altid følges af forretningstalent. Den sociale entreprenør mangler ofte kompetencer til at flytte projektet fra idéudvikling til færdigt produkt. I Fellowship kan idéerne få den viden og luft under vingerne, der skal til, for at de forhåbentlig kan lette, siger Thorleif Ejdesgaard Jeppesen, bestyrelsesformand i Foreningen for Social Innovation.

Nye måder at løse problemer på

- Når folk med forskellige kompetencer bliver bragt sammen, så opstår der nye måder at løse problemer på. Det er bl.a. det, vi gerne vil opnå med Fellowship – at lade de gode idéer møde forretningsmodellerne, så bæredygtige virksomheder kan vokse ud af de frugtbare møder, siger Peter Froberg, bestyrelsesformand i The Hub Copenhagen.

Mere livskvalitet og livsudfoldelse

Baggrunden for projektet Fellowship skal findes i et ønske om at støtte og inspirere til social innovation med et målrettet ønske om at skabe mere livskvalitet og livsudfoldelse for bl.a. socialt udsatte grupper i Danmark.

Sidste frist for at deltage er den 14. oktober 2012, og tilmelding sker på www.fellowshippet.dk. Projektet afsluttes med en finale, hvor de fem projekter skal præsenteres for et dommerpanel, som vurderer hvilket projekt, der har størst potentiale.

Fellowship støttes økonomisk gennem Erhvervsstyrelsen.

September 2012